Suomi-salibandyn parhaat maalivahdit

Maalivahdin osa on usein epäkiitollinen salibandyssa. Maaliin ajatellaan usein juniorina laitettavan sen vähiten lahjakkaimman kaverin, jolla ei maila pysy kädessä. Moderni salibandymaalivahti treenaa kuitenkin vähintään yhtä paljon kuin kenttäpelaajatkin. Silti maalivahti ei välttämättä saa useinkaan ansaitsemaansa tunnustusta. Keitä ovat maalivahdit? Tutustumme nyt muutamaan lajin ehdottomaan suomalaiseen huippumolariin kunnioittaaksemme puolustuksen alla olevaa viimeistä lukkoa.

  • Eero Kosonen – Suomen maajoukkueen maalivahti. Eeron seurajoukkue on tätä nykyä ruotsalainen Växjö Vipers, jonne hän siirtyi vuonna 2015 Jyväskylän Happeesta. Happeessa Eero ehti pelata aina vuodesta 2008. Hän on isokokoinen, raamikas maalivahti. Iso koko ei kuitenkaan ole Kososen erottuvin avu. Erityisesti huomio kannattaa kiinnittää voimakkaisiin avausheittoihin. Kosonen on myös erityisen pallovarma torjuntatyöskentelyssään. Monien mielestä yksi maailman parhaita, jollei jopa paras salibandymaalivahti.
  • Henri Toivoniemi – mikäli emme katso vain aktiiviuraansa edelleen jatkavia maalivahteja, on Toivoniemeä hyvin vaikea, jopa mahdoton, sivuuttaa. Floorball Club Helsinginborgissa Ruotsissa uransa vuonna 2012 lopettanut Toivoniemi oli maajoukkueen luottomies häkin edessä useiden vuosien ajan: hän pelasi kokonaiset 81 maaottelua vuosien 2001 ja 2010 välillä. Toivoniemi oli mukana legendaarisessa Suomen ensimmäisen MM-kullan voittaneessa joukkueessa 2008. Hänet valittiin tuossa turnauksessa myös kisojen tähtikentälliseen.
  • Jarno Ihme – kotimaisen salibandyliigan ehkäpä paras maalivahti. Varma suorittaja, jolle on kertynyt yli 20 maaottelua. Ihme on edustanut Seinäjoen Peliveljiä jo vuodesta 2006 lähtien. Erittäin urheilullinen ja kovaa harjoitteleva maalivahti, jolla on äärimmäisen kova heitto. Heittokäden vahvuus lienee varmasti osittain Ihmeen pesäpallotaustan ansiota.